Školní turnaj 21.6.2013

Druhý školní turnaj je za námi. Ufffff. Počasí hodnotím na 1+ :), organizaci na 1-(Martin koupil o 3ks sušenek méně).  Na tento den jsme měli ale počasí objednané přesně na míru a objednávka došla včas a vyřízení bylo precizní. Nic nebránio tomu aby se odehrál kvalitní turnaj našich škol:).

První zápas byl plně pod kontrolou ZŠ Máj II, která ovládla hned první směnu. Dobrá Voda jim ale vítězství nechtěla dát zadarmo a tak bojovala a bojovala. Výsledek prvního zápasu skončil 11:35 pro ZŠ Máj. Skóre možná mluví za vše, ale Dobrá Voda ukázala, že společnými silami jde zatápět i ve chvílích, kdy už se zdá vše být prohrané.

Po malé pauze, která sloužila hlavně k dobití baterií a konzumaci malého občerstvení, které bylo pro děti připraveno na hřišti, se Dobrá Voda pustila se vší vervou do dalšího soupeře, a to ZŠ Větřní. Pálilo se o stošest, chytalo se o stosedm a házelo se o stoosm. Auty byly vidět takové, že by se za ně nemuseli stydět ani hráči a hráčky kvalitních týmů. Chvilku byla na koni Dobrá Voda, pak zas Větřní. Zápas byl napínavý od začátku do konce. Bodově se na nic nedalo spoléhat, protože skóre bylo stále vzrovnané s rozdílem o jeden maximálně dva body. O celém stavu utkání vypovídala atmosféra, kterou prožívali všichni na hřišti. Výsledek hraje do karet týmu ZŠ Větřní 16:13. Na tomto týmu je vidět, že se opravdu neflákal a makal na sobě:). ZŠ Dobrá Voda tentokrát nedokázala porazit Větřňáky, s kterými minule vyhráli. Bohužel nejde pokaždé jen vyhrávat:).

Poslední zápas se nesl v duchu sebejistoty ZŠ Máj II, která si myslela, že když minule porazila ZŠ Větřní o jednu třídu, tak to tak půjde i dnes. ZŠ Větřní jim to ale rychle vysvětlila hned prvním útokem, z kterého se Májováci nedokázali vzpamatovat pěknou chvilku. Překvapeni byli i na pálce, kde se Větřňákům podařilo ihned ukončit směnu třemi rychlými auty. Co odpal, to aut. A tak se nám celé utkání rychle ukrajovalo a pomalu se začínalo překlápět do druhé poloviny. Na dětech byla znát únava ze sluníčka a drobet stresu se také dostavilo. Nikdo nechtěl udělat chybu, ale stalo se. Jedna chyba tady, druhá tam a body začly létat vzduchem jako míčky při pálkařském treninku. Zápas skončil, dalo by se říci, náhodným odpalem ZŠ MájII, který jí přinesl vítězství 19:16.

Po dobu celého turnaje byly na hřišti prima podmínky i nálada. Hráči se mezi sebou vzájemně povzbuzovali a podporovali. Musím poděkovat holkám, které byly na hřišti k dispozici školám jako TAJNÍ rádci a dokonce si i pískly zápas :). Fotografovi také děkuji za ochotu.

 Výsledky si můžete prohlédnout

Fotogalerie 🙂

Mno a už nezbývá nic jiného než Vás pozvat na poslední letošní turnaj který se bude konat 20.9.2013 na našem hřišti.

Softballu ZDAR:)